MaMi - Agar Agar 5g

5601
Dostupnost:

Agar Agar želírující látka

Zjistit více

75,00

Složení: Želírující látka E406

Může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, mléko, sóju, lískové ořechy, mandle, vlašské ořechy a siřičitany. Skladujte na chladném a suchém místě mimo zdroje tepla. Varování: Užijte to tak, jak to je. S

Jahodová želé:
Složení: 200 g jahodové dužiny, 120 g cukru, 3 g agaru.

Příprava:  agar smíchejte s cukrem. Nalijte směs do hrnce, přidejte jahodovou dužinu a vše přiveďte k varu. Nalijte led do forem a nechte ho asi 20 minut odpočívat při pokojové teplotě. Po ochlazení vyjměte želé z formy. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 2 dnů.

AGAR AGAR :čistě rostlinný produkt se skládá z různých druhů červených řas - ruduch a jako surovina pro přípravu želé je 6- až 8krát účinnější než například škrob. Je zcela nekalorická a má léčivé účinky velmi prospívající našemu organismu.
Agar - agar se používá jako čistá želatina do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů. Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy.

Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas.

Agar je látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem.

Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté.

Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě.

Návod na zpracování Agaru

  1. Dávkování 4g - 15g na litr vody dle použitého Agaru a požadované pevnosti výrobku
  2. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
  3. Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200-250g na litr)
  4. Při chladnutí (cca 50-60°C)přidáme přípravek k okyselení ( doporučená kyselina citrónová 3g na litr)
  5. Agar zpracujeme dle technologických postupů

 

Alergeny: neobsahuje

Želírující látka E406 Může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, mléko, sóju, lískové ořechy, mandle, vlašské ořechy a siřičitany. Skladujte na chladném a suchém místě mimo zdroje tepla. Varování: Užijte to tak, jak to je. Spotřebuje nejlépe - Lot: viz okraje obálek. Vyrobeno v Itálii v továrně na Via degli
Jahodová želé:
Složení: 200 g jahodové dužiny, 120 g cukru, 3 g agaru. Příprava: agarový agar smíchejte s cukrem. Nalijte směs do hrnce, přidejte jahodovou dužinu a vše přiveďte k varu. Nalijte led do forem a nechte ho asi 20 minut odpočívat při pokojové teplotě. Po ochlazení vyjměte želé z formy. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 2 dnů.

Zatím nebyl přidán žádný komentář .

20 položek v této kategorii:

Kategorie

Výrobci